SOBRE NOSALTRES
Nadia Ghulam Dastgir, fundadora de Ponts per la Pau
Nadia és una activista afganesa i una figura influent en la promoció de la pau, l’educació i la igualtat de gènere. Amb una àmplia experiència professional i un fort compromís amb el canvi social, la Nadia ha dedicat la seva vida a empoderar persones vulnerables, particularment a dones i nenes afganeses. Ha col·laborat i treballat amb diferents organitzacions com l’Assemblea de Cooperació per la Pau, Casa Àsia i AUDIR.
La Nadia no és activista per voluntat. L’activisme i la defensa dels drets del seu poble, per a ella, és una necessitat ineludible. La Nadia va ser ferida greument durant la guerra civil de 1992 a l’Afganistan. Després de la guerra i la victòria dels talibans, com a filla major d’una família on el seu únic germà morí, va haver de disfressar-se d’home per a la supervivència dels seus pares i germanes durant els següents 10 anys. El compromís de la Nadia amb la seva família i amics és una promesa per la resta de la seva vida. El seu activisme per la pau i els drets humans està marcat per la seva història. No pot evitar-ho, no té la intenció de fer-ho.
Des del 2010, la Nadia fa conferències i taules rodones sobre educació per la pau i drets humans tant a escala nacional com internacional. El recorregut professional de la Nadia comprèn el seu rol com a Associada Professional d’Educació Social a la Fundació Catalana de l’Esplai a Barcelona des del 2019. Prèviament, va treballar com a Assistent d’Educació a l’Institut SI a Badalona, i va contribuir com a Associada Professional de Treball Social.
Com a escriptora consumada, la Nadia és autora i coautora diverses publicacions enriquidores sobre la cultura afganesa, les experiències de les dones i els reptes enfrontats en la seva terra natal. Les obres notables comprenen la seva autobiografia “El secret del meu turbant” amb Agnès Rotger, “Somiant la Pau: Una mirada femenina al nou Afganistan dels talibans” amb Adriana Oltra i “El país dels ocells sense ales”. La potent veu de la Nadia no es limita a la paraula escrita; També és coautora i actriu en l’obra de teatre “Nadia/Kabul/Barcelona”, captivant el públic amb la seva narració commovedora.
Els incansables esforços de la Nadia han obtingut reconeixement i guardons. Ha rebut el 39è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal l’octubre del 2023, el Premi Dona de l’Any: Dones de Pau de la revista look! Viena el 2021, i el premi d’Acció Socio-Educativa i E-Inclusiva de la Fundació Esplai per a Ciutadania Compromesa el 2020. A més, ha estat honorada amb el Premi Trencant Invisibilitats per a la Transformació Social i la Superació d’Estereotips de Gènere pel Consell Municipal de Dones de Badalona el 2016 i el Premi Literari Girona: Premi Prudenci Bertrana per “El secret del meu turbant” el 2010. Tanmateix, el 2023 va guanyar el Memorial per la Pau “Josep I Liesel Vidal” a Reus.
La notable història de Nadia ha guanyat una atenció mediàtica significativa, amb entrevistes i cobertura en diversos idiomes. Ha compartit les seves experiències i idees en plataformes com TEDx Talks, cimeres de l’ONU i mitjans de comunicació internacionals. El treball de defensa de Nadia continua inspirant i creant consciència sobre els reptes que enfronten les dones afganeses i la urgent necessitat de pau i igualtat de gènere.
el Nostre equip
GEMMA COLLS
ASSESSORA ADMINISTRATIVA
La Gemma és responsable de les tasques administratives, la comptabilitat i les relacions amb els socis, a més de donar suport a la Nadia amb el seu calendari. L’activisme ha estat part de la seva vida des de la joventut, lluitant per un món més just on la llibertat i la igualtat siguin valors consolidats. Sempre amb ganes d’aprendre, té experiència en psicologia i cooperació internacional.
GERARD DOTTI
TÈCNIC DE PROJECTES
GERARD DOTTI
TÈCNIC DE PROJECTES
MARIONA FRADERA
COORDINADORA DEL PROGRAMA
La Mariona és la coordinadora del projecte a Badalona “Acollim nous catalans”, on aporta la seva experiència com a professora jubilada i coordinadora de projectes. Amb una carrera impressionant de 38 anys en el sistema escolar públic, ha acumulat una àmplia experiència. Des del 2017, la Mariona ha estat voluntària activa en el projecte, dedicant el seu temps lliure a fomentar la inclusió social dels nouvinguts a la comunitat.