L'ORGANITZACIÓ

CONSTRUINT PONTS, FOMENTANT LA PAU

Ponts per la Pau va ser fundada el 2016 com a una associació voluntària, no confessional i sense ànim de lucre per la Nadia Ghulam Dastgir, una activista afganesa.

El viatge personal de la Nadia, marcat per les seves experiències com a dona vivint en guerra, ocupació i privació de drets bàsics, la va inspirar a establir una organització centrada en l’educació com a base per a la pau. La seva visió va ser impulsada pel desig d’evitar que altres dones i nenes s’enfrontessin a la discriminació que ella va patir, i creure en el seu poder per impulsar un canvi positiu en contextos bèl·lics com a l’Afganistan.

VISIÓ

La nostra visió a Ponts per la Pau és un futur on l’educació i les oportunitats per a tothom serveixin com a ponts per a una pau duradora. Estem compromesos a treballar per un món on les dones i nenes afganeses puguin experimentar la pau, la justícia, la igualtat i la llibertat de participar plenament en totes les esferes de la vida sense por.

Visualitzem un món on cada individu, especialment dones i nenes, tingui accés a una educació de qualitat, empoderant-les per esdevenir agents de canvi a les seves comunitats. Mitjançant l’educació, ens esforcem per fomentar la resiliència, l’autoconfiança i la igualtat de gènere, contribuint finalment a una societat més segura i pròspera.

MISSIÓ

La nostra missió és empoderar les dones i nenes afganeses a través del suport individualitzat i personalitzat, promoure una educació integral i una cultura de pau.

Treballem incansablement per assegurar que puguin exercir els seus drets, millorar la seva confiançai resiliència, i perseguir el seu potencial individual per a l’autodeterminació i representació en tots els aspectes de la vida, afegint-hi els àmbits polític, social, cultural i econòmic. En esforçar-nos per la llibertat, autonomia i independència, aspirem a crear una societat on tots els individus puguin prosperar.

La nostra organització advoca incansablement pels drets de les dones i desafia les normes socials que perpetuen la violència de gènere. Així, treballem per a l’emancipació econòmica i empoderament de la dona a l’Afganistan.

Tanmateix, després del retorn del règim talibà el 2021, Ponts per la Pau s’ha vist en la necessitat d’activar un programa d’assistència humanitària continu, on a més de les nostres habituals iniciatives, proporcionem assistència mèdica, seguretat alimentària i refugi.

FITES

Ponts per la Pau ha aconseguit progressos significatius en la seva missió, actualment donant suport a 450 persones, 210 dones i 202 nens, amb el nombre d’individus involucrats augmentant diàriament. Hem pogut fer front a diverses necessitats urgents expressades pels titulars de drets afganesos, com assistència mèdica, aliments i altres requisits essencials, amb un enfocament ràpid, flexible i creatiu.

En l’actualitat, l’associació està activament compromesa en tres ubicacions a l’Afganistan, proporcionant suport a diversos equips locals, principalment formats per dones. A Kabul, tenim deu oficials de camp, mentre que a Baghlan, comptem amb unes altres vint-i-cinc oficials i personal auxiliar, i a Nangarhar, cinc oficials gestionen i executen el suport proporcionat per Ponts per la Pau. Per garantir la seguretat dels que així ho necessiten, hem establert “cases segures” en col·laboració amb equips locals, cobrint despeses generals i oferint oportunitats de formació.

Uneix-te a la nostra causa i fes un impacte real

Fes una donació als nostres projectes!

Amb 5€ es pot subministrar a un estudiant amb el material necessari per a la seva educació mensual.
Amb 10€ es poden comprar material de costura suficient per a facilitar la independència econòmica d’una dona emprenedora i el desenvolupament econòmic de la seva comunitat.
Amb 15€ podem adquirir 5 llibres nous per als nostres clubs de lectura i biblioteques per a dones.
Amb 20€ adquirim medicaments i compreses suficients per a una dona durant 30 dies.